Turprogram og Turbotrim i Eid 2018

turbo

Her er info om felles turprogram og opsett over planlagde Turbotrimpostar i 2018.

Fellesturar er sett opp desse datoane i 2018:

21. januar: Kom deg ut-dag med bursdagsfeiring på Tua. Markering av BT Eid 10 år, DNT 150 år i 2018.

xx. februar: Mulig skøytedag på Remmedalsvatnet i lag med 4H. Dato vert annonsert.

Ein dag i vinterferien eller påskeferien: Bokbæring til den nye Dagsturhytta på Naustdalskamben. Dato vert annonsert.

11. mars: Skitur til Bjørhovdesetra (Turbotrimpost)

22. april: Vårtur på sykkel frå Langeland mot Hjelle/Leivdalen

5.-6. juni: Jubileumstur med overnatting i telt (påmelding til Katrine Aardal). Stad vert annonsert.

12. august: Tur til Gildra Naturmøteplass (Turbotrimpost)

2. september: Kom deg ut-dag med kajakk-/kanopadling i Sagaparken

17. november: Lommelykttur med premieutdeling for Turbotrimmen

Turane blir annonsert i Fjordabladet, her på sida og på Facebook-sida til Barnas Turlag Eid.

Turbotrimmen 2018

Vinterpostar (frå ca. 1. februar):

Bjørhovdesætra (0-7 år), Sagesætra (0-7 år), Sevlandsætra bålhytte (8-12 år) og Movatnet (8-12 år).

Skituren til bålhytta ved Sevlandsætra er beskrive på UT.no: https://www.ut.no/tur/2.6781/. Bålhytta ligg heilt i austenden av ruta. Når ein kjem frå Harpefossen, går forbi Bjørhovdesetra, og kjem til skilt med Sevlandsætra (ikkje ta mot høgre ned på sætra), må ein gå løypa enda litt lenger og til høgre i neste kryss (ikkje opp mot Brekka), men følg runden rundt Tippaskogen. Her ligg hytta på venstre hand etter ca 100 m.

Sommarturar (frå ca. 1. mai):

Gildra naturmøteplass (0-7 år), Kvanndalseggja/Blåfjellet (8-12 år), Ljøsureggja (8-12 år), Rindehornet (alle), Grimeskarvatnet (alle), Bauvatnet (alle), Ytre Hennestøylen (alle), Lindvikdalen bålhytte (alle).

0-7 år = ungar fødd mellom 2011 og 2018, 8-12 år = ungar fødd mellom 2010 og 2006.

Turbotrimkort kan hentast på Chatlet Sport Nordfjordeid. Dei som betalte medlemskap i 2017 får kort enten på Kom deg ut-dagen på Tua 21. januar eller i posten innan ca. 1. februar. For å få premie for deltaking på Turbotrimmen må ein betale medlemskontingent til DNT i 2018 (125 kr pr. barn, 1215 kr for familie). Turane kan ein gå kva tid ein ønskjer og startpunkt og stiar vert merka med løypekort (ikkje vinterturane). På kvar post finn ein ei bok til å skrive namnet sitt i og ei tang til å klippe kortet med. Det vil etterkvart kome turbeskrivelser her og på UT.no. Klippekortet må leverast inn på Chatlet innan 17. oktober for at vi skal få registrert kven som skal ha premie. Premieutdeling blir 17. november. Følg også med på Facebook-sida vår der vi oppdaterar info om turane fortløpande. God tur!